Over ons


Ferme Les Côteaux
Ferme Les Côteaux

Wij, Frank en Monique Glorie, zijn de trotse eigenaren van deze, biologische, regeneratieve boerderij.  Ferme Les Côteaux is gelegen in het dal van de Leze in de Ariège aan de voet van de Franse Pyreneeën.

De bedrijfsnaam Nolaine (géén wol, kampioen) is ontstaan omdat de schapenhouderij de basis van ons bedrijf is. (Het Nolaine schaap).

Nolaine staat tevens voor het achterwege laten van overbodigheid en ballast. We staan voor eenvoud, 'houd het simpel'. We blijven dichtbij hoe dingen van nature bedoeld en ontstaan zijn. Iedereen en alles wordt gerespecteerd en heeft ruimte om te groeien, te ontwikkelen en in balans te komen. 

Biologisch, houdt in dat er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Regeneratief betekent dat we werken aan het herstellen van het ecosysteem. We bouwen aan een gezonde toekomst door een gezonde bodem en daardoor gezonde voeding en een gezonde leefomgeving te creëren. Dit doen we in samenwerking met alles wat er van nature is met hulp van oude en moderne technologie en kennis. Het systeem werkt voor ons als we de omstandigheden creëren waarin dat kan. We werken volgens het holistic management systeem. 

De natuur was er al lang voordat mensen zich ermee gingen bemoeien en redt zich prima, er is een natuurlijk streven naar balans omdat alle soorten willen overleven en afhankelijk van elkaar zijn. We kennen nog lang niet alle details over hoe dit werkt en leren iedere dag bij. 

Frank is dierenarts, hij heeft al jaren de droom om zijn eigen landgoed te bezitten om het in te kunnen vullen zoals hij denkt dat goed is voor mens en dier. Na jaren gewerkt te hebben in een praktijk waar hij zowel landbouwhuisdieren als kleine huisdieren behandelde, besloot hij om een eigen praktijk te starten. De  14 jaar daarna werkte hij uitsluitend voor en met schapenhouders, waardoor hij veel kennis heeft gekregen over het gezond houden van deze dieren. 

Monique is holistisch consultant. Met als basis een opleiding tot fysiotherapeute van waaruit het zoeken ontstond om met de echte oorzaken van gezondheidsproblemen te werken. Zij heeft in haar eigen praktijk volwassenen en kinderen begeleid. Zij werkt op een holistische wijze. Dit houdt in dat ze verschillende methodieken en kennis met elkaar integreert en daarmee begeleiding op maat geeft. De holistische benadering is de basis voor een brede interesse en toepassing in de meest brede zin van het woord. Naast haar werk met mensen werkt ze ook met dieren. Verder is er in de loop van de jaren een overtuiging ontstaan dat gezonde voeding een belangrijke ondersteuning is voor een goede gezondheid.


Gezondheid is onze gezamenlijke interesse. Gezonde grond en gezonde planten en dieren bieden gezonde voeding. Een gezonde omgeving en contact met de natuur dragen daar ook aan bij. Alles is met elkaar verbonden. We werken samen aan een gezonde basis. Onze missie is om te laten zien dat mens en natuur samen kunnen floreren.