Je suis la...

07-12-2020

Mijn naam is Monique Glorie. Ik leef sinds 3 jaar, samen met mijn man, Frank, mijn zus, Miriam, 6 honden, 2 katten, 4 paarden, 5 kippen, 1 haan, 17 geiten en zo'n 200 schapen, op een landgoed van 80 hectare, in het zuiden van Frankrijk aan de voet van de Pyreneeën. 

 'Je suis là' kun je op verschillende manieren interpeteren. Ik ben er, letterlijk en figuurlijk maar het kan ook betekenen dat je een doel behaald hebt. We hebben allemaal onze doelen in het leven, wij zijn er nog niet.              Maar misschien zijn we aan het leren om op een andere manier om te gaan met het 'er moeten zijn'.                             

Ik ben er betekent ook aanwezig zijn in het moment, zien waar je nu staat wat er voor je neus is. Dat de dingen vaak niet gaan zoals gepland hebben we aan den lijve ondervonden in de afgelopen jaren. Wanneer we star en niet flexibel waren liepen er dingen vast. Het was en is niet makkelijk maar we hebben nog steeds vertrouwen dat het goed is om voor ons doel te gaan. Hiervoor gaan we stap voor stap vooruit. We ondernemen actie, evalueren en stellen bij of laten los waar dat nodig is. Een sprong in het diepe, zwemmen of verzuipen, zo voelt het vaak nog. Dan ga ik naar buiten en loop met de honden de berg op waar een prachtig uitzicht op de Pyreneeën is. Er vliegen en zingen allerlei vogels afhankelijk van het jaargetijde welke. Er groeien bloemen, stuiken en bomen met vruchten en er zijn overal insecten. Als ik geluk heb zie ik een ree of zelfs een edelhert. Er zijn prachtige zonsondergangen en -opgangen. Ik houd mezelf voor dat wat er ook in de toekomst gebeurt dat ik dit gevoel, van verbonden en onderdeel zijn van de natuur, in ieder geval heb om dankbaar voor te zijn.